начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

незаинтересованост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаинтересованост

Мнениеот georgios » 04 Апр 2010, 13:00

Родителите ми са разведени и имаме апартамент, който е придобит по време на брака, макар и баща ми да го закупи. Майка ми работи в Гърция от 5 години и си идва и заминава, но сега желае подялба. Не е плащала данъци от 9- 10 години. Когато имах лекции по ел.търговия, стана въпрос за собствеността и че при подобен вариант има някаква вратичка.

Благодаря ви предварително.
georgios
Нов потребител

Re: незаинтересованост

Мнениеот Pause » 17 Авг 2010, 15:26

Брачен договор! :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Авг 2010, 16:45

Pause,
намеква се за придобивна давност, но такава не е текла.
Брачният договор е вариант, но се изисква брак, а такъв вече не съществува, защото е прекратен по съдебен ред.

Доброволна делба с уравнение на дяловете( ще се наложи да и наплати другия съсобственик нейният дял, но е къде по - евтино от съдебен спор).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот petertr » 17 Авг 2010, 17:17

Преди години е имало практика неплащането на данъци да се смята за невладение, респ. плащането да се смята за владение. Сега вече не е така и данъците нямат отношение към собствеността.

В конкретния случай е налице съсобственост, като при повече творчество и разбиране от страна на съда, може да се приеме, че бащата е недобросъвестен владелец, и ако са минали 10 години, да си го вземе по давност. Разбира се, може и номерът да не мине, ако изкарат бащата само "държател". Но с оглед на факта, че не е плащал наем на майката и си е ползвал апартамента той, може да мине и за владелец.
petertr
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Авг 2010, 17:46

georgios написа:Родителите ми са разведени и имаме апартамент, който е придобит по време на брака, макар и баща ми да го закупи. Майка ми работи в Гърция от 5 години и си идва и заминава, но сега желае подялба. Не е плащала данъци от 9- 10 години. Когато имах лекции по ел.търговия, стана въпрос за собствеността и че при подобен вариант има някаква вратичка.

Благодаря ви предварително.

Това ми даде основание да смятам, възможно и грешно, че когато се прибира в България отсяда в съсобственото жилище.

Доказване на недобросъвестно владение е повече от невъзможно, той е държател и нищо повече.

Липсва и индиция за намерение за своене.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 17 Авг 2010, 19:08

Упс,разсеяност съм имал.Благодаря че поправи грешното.Значи са съсобственици на апартамента си. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба