начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

съдебна делба на ниви -по-особен случай

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебна делба на ниви -по-особен случай

Мнениеот bisiptol333 » 25 Сеп 2010, 21:41

Добър ден!
Подала съм искова молба за съдебна делба в съда август месец за подялба на наследствени земеделски земи.Платих държавната такса . Сега изкарвам данъчни оценки на имотите. По-особен е случая при мен, защото от близо 38години съм държала имот ,/в който построихме малка вила години по-късно/,а този имот ми беше даден даден ми по параграф 4 ,но сега са го разделили на две части. Според този закон на параграф 4 трябваше да платя само едната част от него , а другата да се върне на наследниците около 400м2,от които съм и аз. Съставен е акт за непълноти ,който трябва да бъде подписан от всички наследници,но може би няма да искат всички да се подпишат...Въпросът ми е може ли съда да ми присъди имота,след като съм го държала толкова години и може ли да го вземе някой друг от наследниците?

Може ли ако не се явят в съда абсолютно всички наследници да продължава делото или без тях ще го замразят?За неидване в съдебната зала ще ги глобят ли?
Колко години може да се проточи съдебната делба при такива условия?

Благодаря за вниманието! :oops:
bisiptol333
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба