начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

nedeesposobnost

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

nedeesposobnost

Мнениеот wera » 27 Юли 2004, 12:29

Po kakav nachin i s kakav dokument sledva da se ustanovo nalichieto na nevazmojnost da razbira i rakovodi postapkite si vazrasten chovek, ot koeto se vazpolzvat savsem stranichni na semejstvoto mu lica - toj veche se e razporedil s lichen imot v tjahna polza.
Moje li da podam jalba sreshtu tjah - kam kogo da se obarna - kam policiata ili kam pkokuraturata?
Blagodarja
wera

Re: nedeesposobnost

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 12:49

Заведете дело за под запрещение ,ако действително не разбира свойството и значението на постъпките си , производството се гледа на ОС ,ще му назначат настойник при ограничено запрещение /тогава е в режим на непълнолетен / или попечител при пълно запрещение /режим на малолетен /
По делото ще се назначи експертиза за да се докаже че наистина възрастния човек е в състояние да не разбира свойството и значението на това което върши ,е разбира се ако се окаже че не е така съда няма да го постави под запрещение

тогава струва ми се че ще можете да искате и унищожаване на сделката
донна2

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 12:53

нещо съм изтрила дописвам

поставители ли лицето под запрещение тогава струва ми се че ще можете да искате и унищожаване на сделката
донна2

Мнениеот Гери » 27 Юли 2004, 13:28

Настойник се назначава на лица поставени под пълно запрещение, а попечител на ограничено. Във всеки един случай съда е властен да прецени сам дали става въпрос за пълно или ограничено запрещение. Освен, че ще се направи СПЕ самото лице, чието поставяне под запрещение се иска ще бъде разпитано и лично от съда.
Гери

Мнениеот donna » 27 Юли 2004, 13:49

да права си за настойник/попечител
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Юли 2004, 13:52

това лице да не би да е ваш близък роднина , присъствала съм на такова дело грозна картина да искаш да поставиш родителя под запрещение само заради някакви имоти и то само защото не е съгласен със децата си
donna
Старши потребител

Мнениеот Гери » 27 Юли 2004, 13:55

Съгласна съм, че тези дела са ужасни :(
Дори за адвокатът е много неприятно, от опит го казвам!
Гери

Мнениеот wera » 27 Юли 2004, 14:05

Mnogo Vi blagodarja za savetite!
Stremejat mi e da se predotvtari vazmojnostta zanapred tezi lica da se oblagodetelstvat za smetka na semejstvoto. Spopred mene ima vazdejstvie varhu voljata, varhu psihikata mu - ne e izkljucheno da mu slagat neshto v napitki ili hrana, zashtoto prekarvat mnogo vreme zaedno izvan kashti.
Tova vazdejstvie dovejda spored mene i do razstroistvo na saznanieto.
Iskam da ogranoicha kontakta na tezi hora s nego - kakav e zakonniat red za tova?
Molbata za postavjane pod zapreshtenie iziskva li izlgane na fakti ili e dostatachno prosto iskane?
Podava se pred okrajen sad , taka li?
Kakvi biha bili razhodite za tova?

Blagodarja oshte vednaj!
wera

Мнениеот Иван » 27 Юли 2004, 14:36

Пишете на кирилица, ако обичате!

Не съм съгласен, че ако се образува дело за поставяне под запрещение сделката ще може да бъде унищожена. Ще може да се иска унищожаването й едва след смъртта на лицето, но ще трябва по безспорен начин да се установи, че то не е могло да разбира или да ръководи действията си.
Поставянето под запрещение има действие за в бъдеще.
Иван

Мнениеот donna » 27 Юли 2004, 14:51

делото за поставяне под запрещение е много тежко дело както ви написах гредасе на окръжен съд ,за хонорара ще се разберете с адвоката
но не можете да забраните на един човек да се среща с други хора
donna
Старши потребител

Мнениеот BlaueAugen » 29 Юли 2004, 15:41

Иван е прав - приживе само продавачът може да иска унищожаване.
BlaueAugen

Назад към Семейни казуси