начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

Имот от публична продан.Пречки.

Имот от публична продан.Пречки.

Мнениеот vasilev68 » 20 Авг 2014, 17:24

В началото на 2013 г. закупих от публ. продан апартамент. Длъжникът подаде жалба до районния съд , която бе оставена ако не се лъжа без разглеждане, а после и в апелативния съд , който потвърди решението на първата инстанция.Цялата тази процедура ми отне година и няколко месеца.На финала ЧСИ ми издаде постановление за възлагане, което аз вписах. Тъй като длъжникът не пожела да освободи имота аз подадох молба за въвод . И тук изненада - ЧСИ насрочи въвод но ми обесни че длъжникът е подал нова жалба до районния съд . И независимо , че тази жалба е гледана вече на 2 инстанции и е извън всякакви срокове, негово задължение е да я администрира и да я внесе в съда.Търся съвет - има ли граница на тези жалби и има ли механизъм който да накара жалещия се да се замисли преди да го направи ?
vasilev68
Нов потребител

Re: Имот от публична продан.Пречки.

Мнениеот ivanov_p » 20 Авг 2014, 17:38

Лека-полека ще се оправите. Проблемът е, че съдилищата се бавят и не спазват срокове. Ако калпазанинът е платежоспособен може да се направи нещо, иначе няма смисъл.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство