начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

ЧСИ не връща депозит за търг, спечелен от взискател - банка

ЧСИ не връща депозит за търг, спечелен от взискател - банка

Мнениеот 4okuto » 09 Окт 2014, 18:32

Здравейте, не знам това ли е правилният раздел за темата, но все пак ще пиша тук. Участвах на търг за апартамент, който банката /взискател/ взе при устното наддаване, а аз бях втори след нея, а други нямаше освен мен и взискателя. На десетия ден след него пуснах молба за връщане на задатъка / 10% /, все пак никой не ми се обади, а то си има 7 - дневен срок да се плати от обявения за купувач, т.е. банката. Десет дни след пускането на молбата виждам, че още няма пари по сметката ми. Звъня и ми казаха, че трябвало да има. След два дни пак няма нищо в сметката ми. Пак им звъня на тия, моя задатък още не можели да го върнат, защото банката - взискател по делото още не е платила парите и върши някакви процедури незнайно какви. Питах колко още трябва да чакам, казват ми още 2 - 3 седмици. Та стават около 6 седмици след делото чакане за връщане на задатъка. Тази банка, колкото си иска ли може да се бави с плащането за спечеления от нея търг. Принципно е една седмица срока за плащане след търга, а тук стават недопустимо много. А ако бях на зор с парите? Редно ли е това? Смятам да отивам при тях с адвокат и да искам апартамента за себе си, или да ми връщат депозита на момента.
П.С.: Прав ли съм в случая или има някакъв закон, за който не знам?
4okuto
Нов потребител

Re: ЧСИ не връща депозит за търг, спечелен от взискател - ба

Мнениеот crossbike » 13 Окт 2014, 11:18

закон за адвокатурата и наредба за мин.възнагр.
сети ли се?
crossbike
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство