начало

Прокуратурата се противопостави на вписването на изключването на Делян Пеевски от ДПС Прокуратурата се противопостави на вписването на изключването на Делян Пеевски от ДПС

Може ли да се приложи Отменителен/Павлов/иск ?

Може ли да се приложи Отменителен/Павлов/иск ?

Мнениеот genowewa » 16 Авг 2014, 21:49

Прочетох пасквила на колегата Aviator , и реших да задам обратен въпрос. Осъдила съм съдружника ми. Имам ИС. Наела съм ЧСИ и му е наложен запор. Няма нищо на негово име. Развел се е фиктивно със съпругата си. Наскоро разбрах че е продал бракувано МПС на ''случаен'' човек , който е регистрирал МПС в КАТ и само след седем дни е препродал МПС на бившата му съпруга. Може ли да се приложи Отменителен /Павлов/ иск по чл.135 ? Аз ли трябва да заведа съдебно дело или ЧСИ служебно се самосезира ? Аз ли трябва да заплатя съдебните разноски ?
genowewa
Нов потребител

Re: Може ли да се приложи Отменителен/Павлов/иск ?

Мнениеот ivanov_p » 16 Авг 2014, 22:46

За можене-може, но трудно ще се доказва знание в купувача. Отделно с коли е много тегава работата и не вярвам да си струва.
А как успяхте да запорирате човека?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот genowewa » 16 Авг 2014, 23:21

Запора сложих след дълга съдебна битка и добър адвокат. Човека в момента е на почивка и като се върне ще се консултирам как да разваля тази сделка. Защо мислиш че ще е трудно ? Очевадно е че е фиктивна сделка - факта че в момента бившата му жена е собственник на неговата кола?
genowewa
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Авг 2014, 23:43

Не разбирам като как ЧСИ е запорирал бракувано МПС? Наложил е запор върху купчина желязо ?
Като сте чела "пасквила" ( неточна дефиниция), сте прочела и посочения в темата нормативен акт. Няма начин да се бракува едно МПС, ако е с наложен запор. Възможно е да е запорирано някакво МПС, но това със сигурност не е бракуваното.

genowewa написа:Може ли да се приложи Отменителен /Павлов/ иск по чл.135 ? - може да заведете такъв иск, друга история е доколко ще е успешно.
Аз ли трябва да заведа съдебно дело или ЧСИ служебно се самосезира ? - вие водите хорото, ЧСИ дори няма да се хване на него.
Аз ли трябва да заплатя съдебните разноски - по правило разноските се носят първоначално от ищеца и според зависи окончателния резултат ситуацията може да се промени.

Търсете нещо друго за секвестиране- банкови сметки, трудово възнаграждение( все трябва да работи, за да си покрива сметките), имоти- наследство, ровете за имущество на възходящите му( ако са се споминали)... и така. Рано или късно нещата ще се наредят.

Ай, сега прочетох, че си имате добър адвокат. Е, почивката му ще свърши... Не разбирам защо нямате търпение?
genowewa написа:Запора сложих след дълга съдебна битка и добър адвокат. Човека в момента е на почивка и като се върне ще се консултирам как да разваля тази сделка. Защо мислиш че ще е трудно ? Очевадно е че е фиктивна сделка - факта че в момента бившата му жена е собственник на неговата кола?

Бившата му жена, приобретателя и длъжника са три съвсем различни лица- няма нищо очевадно, а трябва да се доказва. Именно знанието ще се яви проблем.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот genowewa » 16 Авг 2014, 23:55

Възможно е МПС да е бракувано преди да му спретна съдебното дело. Не знам. Преди да се усетя да заведа делото - той беше разпродал всичко , дори се разведе фиктивно. В момента е чист като сълза - няма нищо на негово име. Със сигурност знам че тази кола беше негова по документи. Разбрах за сделката от общи познати пред които бившата му жена се е похвалила. Видяли са колата с нови номера пред дома и. С нетърпение чакам да мине отпускарския сезон за да се консултирам с ЧСИ и адвоката ми.
genowewa
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство