начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

оригинал на изпълнителен лист

оригинал на изпълнителен лист

Мнениеот alissa » 02 Юли 2014, 23:17

Имам осъдително съдебно решение срещу застраховател по КЗ. Снабдих се и с ИЛ. За да ми плати представител на застрахователя иска да му предам оригинала на ИЛ. Редно ли е? Възможно ли е да ме излъжат и един вид да откраднат изпълнителния лист, а да не платят? Как да се защитя? Тази материя ми е доста мъглива.
alissa
Потребител

Re: оригинал на изпълнителен лист

Мнениеот kdkrastev1234 » 02 Юли 2014, 23:26

Хванете адвокат и образувайте изпълнително дело. До две седмици ще ви събере парите. Може да берете големи ядове, ако предадете оригиналния лист на застрахователя.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Re: оригинал на изпълнителен лист

Мнениеот bird_of_paradise » 03 Юли 2014, 08:00

alissa написа:Имам осъдително съдебно решение срещу застраховател по КЗ. Снабдих се и с ИЛ. За да ми плати представител на застрахователя иска да му предам оригинала на ИЛ. Редно ли е? Възможно ли е да ме излъжат и един вид да откраднат изпълнителния лист, а да не платят? Как да се защитя? Тази материя ми е доста мъглива.

Не е редно- оригинали се предявяват на определени държавни институции, каквато който и да е застраховател не е , ако и да им се иска ( в тези случаи, при нормативно задължение за предявяване, си правя нотариално заверене препис от оригинала, ама да не изпадам в подробности, защото не ви касае).

Въпреки това- въпрос на добра воля ( и аз не препоръчвам) и евентуална коректност от тяхна страна ( не разчитайте особено - все пак ви дължат пари, а идея нямате, колко е трудно да се издаде втори ИЛ по същото дело).
Послушайте съвета на Кръстев.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство