начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Как може да се провери с какви имоти разполага дадено лице?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как може да се провери с какви имоти разполага дадено лице?

Мнениеот brachi » 24 Ное 2009, 14:56

Здравейте!

Мога ли в имотниия регистър да проверя с какви имоти е разполагало дадено лице преживе?

Това се налага поради факта, че съм наследник и искам да разбера с какви моти е разполагал дядо ми, понеже другите наследници не са особено щедри в предоставянето на такава информация.

Ако не мога да разбера това в имотния регистър или агенцията по вписжанията, какъв е начина?

Благодаря предварително!
:)
brachi
Младши потребител

Re: Как може да се провери с какви имоти разполага дадено лице?

Мнениеот sunrise » 24 Ное 2009, 14:59

Първо, можете да проверите в Агенцията по вписванията, но там не винаги може да се получи пълна информация ,защото лицето е нямало нотариален акт или пък документа за собственост не е подлежал на вписване.
Затова можете да направите справка и в отдел "Местни данъци " в съответната община по местонахождението на имота.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот brachi » 24 Ное 2009, 15:11

Благодаря Ви за отговора. Наистина е много полезен.

За "Местните Данъци" нямаше да се сетя. Но проблема е там, че ако не зная местонахождението на имота, това не ми върши работа.

Аз си мислех, че може би някъде има някаква партида, в която се водят всички имоти на дадено лице, но явно не е така както съм си мислел. :)
brachi
Младши потребител

Мнениеот namakak » 24 Ное 2009, 21:18

Преди 90 година не са имали право на второ жилище.Ако търсите в Местни данъци,то е трябвало да се попълни декларация в последните 10-15 години.
Отивате в архивите и по първа буква на малкото име искате някаква година и започвате да търсите сделките на дядо ви.Архивите са в мазетата на съдилищата,там ще ви упътят.
В поземлена комисия се иска удостоверение за наследници и може да поискате обстоятелствена проверка по името на дядо ви.Те работят с компютри и имат база данни.Поискайте номера на преписките и след това препис от всяко решение на ПК.
Но и в общината би трябвало да излезат базата данни като съсед на тези които са платили данъци.Да не се правят на три и половина.Че писна на всички от некадърници просещи пари за акт за смърт,за разводно,за раждане,за какво ли не :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот hidden » 25 Ное 2009, 09:00

brachi написа:Благодаря Ви за отговора. Наистина е много полезен.

За "Местните Данъци" нямаше да се сетя. Но проблема е там, че ако не зная местонахождението на имота, това не ми върши работа.

Аз си мислех, че може би някъде има някаква партида, в която се водят всички имоти на дадено лице, но явно не е така както съм си мислел. :)

Аз пък мисля, че и в Местни данъци и такси всяко лице си има партида. :)
Отделно можете да проверите и в Общинска служба земеделие и гори /бившите поземлени комисии/, както и в Агенцията по кадастър.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба