начало

КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи

Конкурс за разследващ полицай

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за разследващ полицай

Мнениеот ggg1020 » 12 Апр 2025, 13:55

Здравейте!
Завърших Право преди около 6 месеца. Още докато бях студент имах изключително засилен интерес към наказателното право и процес. За началото на своята кариера като млад юрист съм се насочил именно към професията разследващ полицай ( веднага щом публикуват конкурс ще се запиша за участие). Въпросите ми към Вас, по опитните юристи в сферата и разследващи полицаи във форума са общо взето най общите, а именно:
1. Добро кариерно развитие ли би било да започна пътя си като юрист в структурата на МВР ?
2. Представлява ли сериозна трудност конкурсният етап за разследващ полицай и на кое трябва да наблегна най-много по време на подготовка си ( наказателно право обща част, особена, процес или кримналистика и криминология) ?
3. Как преминават етапите на Психологичното изследване по време на конкурса? Чувал съм, че представляват сериозно затруднение за много кандидати и съответно как би следвало да се готвя и за тях?
4. Как преминава Заключителното интервю , върпосите които комисията задава и общо взето как би следвало да направя добро впечатление на изпитващите? Защото предполагам не са от значение само знанията които ще покажа , а и характеристичните и нравствени данни които притежавам.
5. Любопитно ми е и естеството на самата работа какво представлява. Знам, че не е като по филмите разбира се, но много бих се радавал ако някой успее да го обобщи, тъй като нямам познати които да попитам за професията.
6. И последно, заплщането за длъжноста достатъчно ли е за да покривам обикновените си нужди и тези на семейството си, и приблизително на колко възлиза възнаграждението?
Благодаря Ви!
ggg1020
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити